Kaynatılabilir Enjektörler
Enjektörler tıp alanında en çok kullanılan ürünlerin başında gelmektedir. Kullanım kolaylığı ve işlevi sayesinde yapılacak işlemler kolaylıkla yapılmaktadır. Hayvanlara iğne yapmak için yapılacak işlemler için dikkatli olmak gerekmektedir. Derisinin altına yapılacak olan işlem veteriner hekimlerde kolay ve kaliteli işlem sonucu çözümü kolaylıkla yapmaktadır.
Kaynatılabilir Enjektör Nedir?
Enjektörler kulanım olarak tıp alanında bir doku veya boşluğa basınçlı sıvı doldurmaya yarayan aletler olarak bilinmektedir. Vücuda enjeksiyon işlemi yapmaya yarayan ürünlerdir. Üretilen madde olarak camdan veya plastik maddeden yapılmaktadır. Yapısal olarak da silindir gövdesi ve bununla birlikte içinde sıvıyı aktarıma yarayan piston bulunmaktadır. Uç kısmına da iğne takılarak şırınga işlemi görmektedir. Burada pistonun şekli ise enjektörün şekline göre değişmektedir. Ayrıca kullanım yoğunluğuna göre de tamamen kristal camdan yapılan enjektörlerdir. Pistonu dereceli gövdenin içine sıkıca yerleştirilir. Şırınga şekli kullanılacağı yere göre değişmektedir.
Bir Enjektör İçin Aranan Özellikler Nelerdir?
- Enjektör sterilize edilebilir olmalıdır.
- Hiçbir tarafından su ve hava sızdırmamalıdır.
- Temizlenebilmesi için kolayca sökülüp takılabilmelidir.
- Üzeri silinmeyecek şekilde ve doğru derecelendirilmiş olmalı, düz bir yere konulduğu zaman yuvarlanmamalıdır.
- Mikrop bulaştırmayı önlemesinden kaynatılabilir özelliği ile kolaylıkla steril edilmektedir.
Enjektör Nasıl Kullanılır?
Bazı hastalıklar için enjeksiyonlar, bir hayvanın çektiği acıyı hafifletmenin ve hatta ölümden kurtarmanın tek yoludur. Kural olarak, enjeksiyonlarla uygulanan ilaçlar, tek seferlik uygulanmaz ve kurslar uygulanır. Her ev sahibinin veteriner hekimi arama veya hayvanı günde 2-3 kez kliniğe götürme imkanı yoktur. Hayvana kendiniz nasıl enjeksiyon yapılır?
- Doğru şırıngayı seçin. Kas içi ve deri altı enjeksiyonları için, 1, 2, 5 veya 10 ml hacme sahip şırıngalar kullanılabilir. Şırınga seçimi, enjekte edilen ilaç miktarına ve hayvanın boyutuna bağlıdır.
- Kural olarak, cildi dezenfekte etmeden hayvanlara enjeksiyonlar yapılır, ancak istenirse, içinde bir peçete veya pamuk yününü nemlendirerek enjeksiyon bölgesini alkolle dezenfekte edebilirsiniz.
- İlacın gerekli miktarını alın ve hayvanı düzeltin. İğnenin koruyucu kapağını çıkarın ve bir kenara koyun veya ikinci elin avuç içi katında tutun. Şırıngayı iğne ile yukarı doğru çevirin ve havayı almak için bir damla ilaç sıkın.
- Kural olarak, bu enjeksiyon, solmayanlar bölgesinde yapılır. Bunun nedeni, hayvanın omurgası boyunca yer alan ciltte, sinir uçlarının en az miktarda bulunmasıdır.
- Deri katlamayı dikkatlice 1-2 cm çıkarın, iğneyi işaret parmağı üzerinde durması için şırıngayı tutun. Kolu hayvanın vücudunun yüzeyine paralel olarak hareket ettirin, iğneyi derinin altına 1, 5 cm derinliğe yerleştirin Şırınga pistonunu yavaşça aşağı bastırın ve solüsyonu enjekte edin. İğneyi çıkarın ve koruyucu kapağı takın. Enjeksiyon yerine biraz masaj yapın.
- Genellikle bu çekimler hayvanın sol veya sağ bacağının uyluk kısmında yapılır. Enjeksiyonun mümkün olduğunca ağrısız gerçekleşmesi için, pençenin kasları gevşetilmelidir. Bir kedi ya da küçük bir köpek hafifçe arka kolunu geriye çekerek ağırlıkta tutulabilir. Zemine büyük bir köpek koyup pençesini hafifçe kaldırmanız önerilir.
- Hayvan bacağını emniyetli bir şekilde sabitleyin. Hazırlanan şırıngayı ilaçla alın ve elinizi hayvanın vücuduna dik olarak hareket ettirin, iğneyi 1-2 cm yerleştirin. Pistona hafifçe bastırın, ilacı yerleştirin, iğneyi çıkarın ve enjeksiyon bölgesine masaj yapın.
Sayberk Kaynatılabilir Enjektör Satışı
VeterinerMalzeme.com adresi olarak sitemiz içerisinde siz veteriner hekimlerimiz için en iyi kaynatmalı enjektör modellerini bulacaksınız. Ürünü alışı ve satış sonrasında sizlere vereceğimiz teknik destek ile aldığınız ürün hakkında en doğru bilgiyi alarak, ürün alım işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.