Bu yazı 05.06.2023 tarihinde güncellenmiştir.
Türkiye’de üniversitelerde eğitim veren 30 adet veteriner fakültesi bulunmaktadır. 28 tanesi Türkiye’de bulunmaktadır. Geriye kalan 2 tane fakülte ise Türkiye dışında olup YÖK’e (Yüksek Öğretim Kurumu) bağlı faaliyet göstermektedir. Ayrıyeten Türkiye’de açılması planlanan ve bekleyen yeni fakülteler de vardır. Türkiye’de ilk veteriner hekimliğin öğretimine 1842 yılında Godlewsky adında Prusyalı olan bir askeri veteriner hekim tarafından İstanbul’da süvari okullarına veteriner hekimliği derslerini koydurarak toplamda 12 öğrenci ile başlamıştır. 1937 Haziran ayında Baytar deyimi yerine artık Veteriner Hekim deyimi kabul görmeye başlamıştır. Böylece Baytar Fakültelerinin adı Veteriner Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Ülkemizde veteriner eğitim merkezlerinin kuruluşu cumhuriyet öncesi döneme kadar uzanmaktadır. Türkiye’de veterinerlik fakültelerinin eğitim süresi toplam 5 yıldır. Günümüzde veterinerlik fakültelerinde okuyan öğrencilere hayvan sağlı hakkında bütün detaylar öğretilir. Son dönem de ise intörnlük eğitimi alan öğrenciler yüksek lisans dereceleriyle mezun olurlar. Eğim hayatları süresinde gördükleri bölümler 5’e ayrılmaktadır.
• Veteriner Hekimliği Temel Bilimler Bölümü • Klinik Öncesi Bilimler Bölümü • Klinik Bilimler Bölümü • Zootekni Ve Hayvan Beslenme Bölümü • Besin/Gıda Hijyeni Teknolojisi Bölümü
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.