Göz Ülseri: Kedilerde görülen göz ülseri solunumdan kaynaklanan rahatsızlıklardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıkta gözde akıntı ve kızarıklık meydana gelir. Eğer kedinizde göz ülseri varsa görme yetisinde fark edilir bir azalma meydana gelecektir. Bu da kedinizin hayatını olumsuz yönde etkiler.
Keratit: Kedilerde bu hastalık kornea dokusunun iltihaplanması olarak bilinmektedir. Eğer erken bir dönemde teşhis edilmeyip tedavisi yapılmazsa kedinizin korneasının yırtılmasına kadar ilerlemektedir. Bu hastalık boyunca kediniz etrafı bulanık görecektir.
Göz Travmaları: Kedilerde göz travmaları genellikler bir yere çarpmasından ya da başka kedilerle kavga etmeleri gibi durumlarda meydana gelir. Göz travması sonucu kedinizin hassas bir noktası olduğundan dolayı gözlerini sürekli kaşıma ihtiyacı hissederler gözlerinden devamlı yaşlar akar ve kısık bir şekilde bakmaya başlarlar.
Glokom: Bu hastalığa sahip bir kediniz varsa semptomlarından dolayı kolay bir şekilde fark edersiniz. Çünkü glokom hastalığına sahip kedilerde gözleri şişmeye ve normal olmayan bir şekilde büyümesini sürdürmeye devam eder.
Üçün Göz Kapağının Ortaya Çıkması: Üçüncü göz kapağının hayvanlarda ortaya çıkmasının sebebi gözleri korumak amaçlıdır. Kedinizde bu durumun oluşmasını direk olarak göz hastalıklarının habercisi olarak algılamalısınız. Üçüncü göz kapağı kedilerin vücudunun verdiği doğal bir tepkidir. Bu durum gözü iltihaplardan korumaya yöneliktir. Kedinizi kısa sürede veteriner hekime götürmeniz önemlidir.
Konjunktivit: Kedilerde gözün iltihaplanması durumlarında ortaya çıkan bir hastalıktır. Kedinin gözüne bakıldığı zaman şeffaf bir doku var gibi gözükmektedir. Bu hastalık göz kaşıntısı, gözde şişme ve göz akıntısı gibi semptomlarla kendini belli eder.
Kedilerde Körlük: Kedilerde körlüğün görülmesi birçok nedene (korneanın delinmesi, şeker hastalığı ya da yüksek tansiyon gibi) bağlı olmaktadır. Kedilerde ve diğer canlılarda körlük göz hastalıklarında gelinecek en son aşamadır. Bu noktaya gelinmemesi için kedilerde göz hastalıklarının erken teşhis edilmesi ve daha sonra tedaviye başlanması gerekir.
Kedinizde oluşabilecek göz hastalıklarına karşı kedinizin göz bakımıyla ilgilenmelisiniz. Ayrıca gün içerisinde kedinizi kontrol etmenizde önemlidir. Kendinizin gözünde ya da göze bağlı olarak kedinizde herhangi bir semptom görmeniz durumda veteriner hekiminize başvurmanız önemlidir.