Eve yeni bir aile üyesi getirmek, evcil hayvan ebeveynleri için heyecan verici bir zamandır. Ancak, bu noktaya kadar tek yavrulu bir aile olduysanız, yeni yavrularınızı evinize tanıtmak, ilk seferinden biraz daha zor olabilir. Şu anki köpeğinizin bu yeni duruma nasıl uyum sağlayacağını düşünmek önemlidir. Köpekler sürü hayvanları iken, aynı zamanda bölgesel içgüdüleri de vardır. Bölgelerinde yeni köpek yavrusu tarafından tehdit altında hissedebilirler. Biraz hazırlık yaparak, bunu herkes için başarılı ve yumuşak bir geçiş haline getirebilirsiniz. Şimdi yeni köpek nasıl tanıtılır buna dair ipuçlarına göz atalım:
1. İLK GÖRÜŞME TARAFSIZ ALANDA OLMALI
İlk izlenimler önemlidir ve bu tüylü dostlarımız için de geçerlidir! Yavrularınızı park, komşunun bahçesi veya güvenli bir kamusal alan gibi tarafsız bir zeminde tanıttığınızdan emin olun. İlk buluşmayı şu anki köpeğinizin kişisel bölge olarak gördüğü yerden uzak tutarak, herhangi bir korku, endişe veya tehdit altında olma hissini hafifletecektir. Bu şekilde, her iki yavru da sonsuza kadar en iyi huylu arkadaşlar olmaya başlayabilir!
2. OYUNCAKLAR VE ŞEKİLLERLE ÇOK DİKKATLİ OLUN
İlk ev içi giriş sırasında ve takip eden haftalarda, evinizin etrafında hızlı bir kontrol yapın. Mevcut köpeğinizin mama kapları, oyuncaklar ve yatak takımları gibi sahip olabileceği eşyaları geçici olarak kaldırın. Bu, ciddi saldırganlıkla sonuçlanabilecek herhangi bir iyelik çatışmasının önlenmesine yardımcı olacaktır. Bir kez daha yerleştikten sonra, her iki yavru da daha rahat hale geldikçe oyuncakları yavaşça tekrar tanıtın; yeni yavrunuza kendi mama kasesini, oyuncaklarını ve yatak takımlarını aldığınızdan emin olun.
Köpekler, köpek mamaları üzerinde çok sahiplenici olabilirler. Bu nedenle yavru köpeğinizin ve yetişkin köpeğinizin aynı kaseden yemesine asla izin vermemelisiniz. Çatışmayı en aza indireceğinden, her bir köpeği ayrı ayrı besleyin.
3. HER BİR DOSTUNUZA BOLCA ÖNEM VERMEYİ UNUTMAYIN
Onlarla düzenli olarak kaliteli bir zaman geçirmeyi unutmayın. Yaşlı köpeğiniz için fazladan zaman ayırarak, yeni yavruya karşı herhangi bir kıskançlığı veya kızgınlığı hafifletmeye yardımcı olabilirsiniz. Zamanla, şu anki yavru köpeğiniz, meselenin her zaman kendileriyle ilgili olmadığını anlayacak. Bunun yerine, kişisel sarılma sırasını dört gözle bekleyecek!
4. HER İKİ KÖPEĞİN BEDEN DİLİNE DİKKAT EDİN
Köpek oyunu genellikle dövüş, oyuncak ısırma ve güreş biçimini alır. Bu da bazen eğlenceli ve zararsız köpek oyunu olabilir. Köpeklerin çatışmalarını kendi başlarına halletmelerine izin vermek asla iyi bir fikir değildir. Ne zaman müdahale etmeniz gerektiğine dair uyarı işaretlerini öğrenmek önemlidir. Köpek vücut dili hakkında daha fazla bilgi edinmek için sitemizdeki yazımızı okuyabilirsiniz.
5. KÖPEKLERİNİZİ BAŞTAN OYNAMALARI İÇİN YALNIZ BIRAKMAYIN